vrijdag 4 maart 2011

Bio-groenten tas!

Zo leuk, ik ontving deze week opnieuw een hele tas met biologische groenten! Sinds 2 weken hebben we een abonnement op een biologische groententas en ik word er helemaal happy van. Vooral omdat het me heel veel inspiratie geeft! Normaal gesproken bedacht ik wat ik wilde eten, ik ging naar de winkel en kocht daar wat ik nodig had. Nu is het andersom! We hebben groenten in huis en ik verzin of zoek daaromheen een recept. Dit is zo leuk, je probeert namelijk allemaal nieuwe recepten uit, zoals met de knolselderij die ik laatst in het pakket had zitten.

Naast de vele kook-inspiratie die ik opdoe, zijn de groenten ook veel lekkerder! Alle groenten komen van een biologische boeren en merendeel komt uit Nederland zelf. Zo doe je ook nog iets goeds voor het milieu, het vervoer van groenten uit landen verder weg brengt namelijk veel CO2 uitstoot en extra kosten met zich mee!


In de tas van deze week zaten: pastinaken, een pompoen, een chinese kool, een bloemkool en bietjes! Gisteren maakte ik al pastinaaksoep. mmmm....wat zal ik vanavond eens gaan gebruiken...?   Tips?? Graag!

4 opmerkingen:

 1. Die tips schud ik nu even niet zomaar uit m´n mouw, maar voor de rest kan ik me helemaal vinden in je blogje. Wij hebben jaren geleden ook een tijdje een groenteabonnement gehad, en ik had er écht zo´n pakjesavondgevoel bij als ie kwam. Toch opgezegd omdat er op een gegeven moment heel veel van hetzelfde in zat. Zo veel sla, dat kreeg je gewoon niet op in één week! Maar als ik dit zo weer lees, krijg ik zin om een pakket voor b.v. 2 personen te nemen. Verzin ik er toch gewoon wat bij, je word er inderdaad altijd lekker creatief van!! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt leuk!
  Ik heb nog een lekker recept met chinese kool.
  Een salade met ananas, walnoten, en tuinkers (en rode peper maar die doe ik er zelf nooit in)
  Zit me alleen te bedenken dat ik dat recept niet online heb. geef 'm je wel een keertje.

  Veel kookplezier!
  Kus Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Net je blog ontdekt! Inderdaad een super-idee! Bij ons in het dorp is er een sociaal-therapeutische gemeenschap waar we er ook kunnen bestellen en ook enkele bio-bedrijven in de buurt. Leve bio!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk blogje weer!

  @ Trudy: ja hoor, hier nog 1. Opgezegd vanwege teveel van hetzelfde.....maar nu twijfel ik ook weer. Misschien probeer ik weer eens een ander 'merk'.

  BeantwoordenVerwijderen