dinsdag 24 augustus 2010

to supplement? Yes or No??

Ik ben gisteren begonnen met het 7-weken eetplan van Annemarie Postma. Dit om te onderzoeken of, als ik puur en vers eten eet, ik meer energie krijg (niet om te lijnen, al is dit wel een prettige bijkomstigheid).

De laatste tijd heb ik namelijk vaak energiedipjes vanaf 15.30 uur tot ik ga dineren (rond 19.00 uur). Dan ga ik dingen eten die ik liever niet eet. Kijk nu dus of die dips niet meer optreden bij het plan wat ik nu doe. 
Het ging goed gisteren, hoewel ik wel rond 16.00 uur meer gegeten heb dan de bedoeling was. Heerlijk van het plan is dat het zulke lekkere dingen zijn die je kan eten. Vanochtend had ik een lekkere smoothie, vanmiddag zuurdesembrood met hummus en paprika en vanavond een heerlijke pasta al arabiata (zie foto). Smikkelen!

Enige nadeel vind ik dat Annemarie Postma veel werkt met voedselsupplementen. Deze zijn wel biologisch en zonder chemische toevoegingen, helemaal natuurlijk, maar zelf ben ik hier toch niet echt een voorstander van. Ik denk dan: ik eet wel een stuk fruit meer!

Ben benieuwd hoe anderen hierover denken?!

5 opmerkingen:

 1. MMMMMM, dat bordje pasta ziet er heerlijk uit! Ik ben ook niet zo'n voorstander van supplementen. Ik ben van mening dat we alles uit groente en fruit kunnen halen. Shakes doen het erg goed en vooral op de vroege morgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij ook heel veel succes hoor!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben het helenaal eens met Jelle Pelle, zowel betreft de pasta als de voedingssupplementen. Ik heb ooit eens speciale voedingssupplementen geslikt en merkte niks. Het gaf me niks extra's en ik nam ze daardoor ook niet trouw in.
  Dat zegt denk ik genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @annemarie en jelle: oke, thanx voor jullie steun wat dat betreft, mijn mening is nu alleen maar versterkt

  @Yentl: bedankt! Jij ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk blog, ga je volgen.

  Ik denk dat het eraan ligt wat je eet. Een tomaat in de kas op kunstlicht op steenwol kan nooit de zelfde voedingswaarde hebben als een tomaat die in de zomer heerlijk in de compost heeft staan groeien.

  Eet jij elke avond salade, maar wel uit een bak van de AH, dan kan een voedingssupplement zeker geen kwaad lijkt me.

  Ziet er trouwens erg lekker uit, je pasta.

  BeantwoordenVerwijderen