dinsdag 31 augustus 2010

bonentartaartjes

Nu we gezond bezig zijn, eten we ook nieuwe dingen (dit had ik namelijk nooit ontdekt zonder onderstaand boek).Heerlijke eigengemaakt tartaartjes maakten wij gister, en niet van vlees, maar...van witte bonen! De inspiratie voor het recept heb ik gekregen uit het boek van Annemarie Postma: 'Het lichaam is perfect'. 

Ingredienten: 
- witte bonen
- 1 teen knoflook
- 1 rode ui
- 1/2 courgette
- 1/2 gele paprika
- tarwebloem
- 4 el extra vierge olijfolie
- versgemalen peper
- zeezout
- 2 el peterselie
 
Rasp de halve courgette. Snij de gele paprika in stukjes. Fruit de gesnipperde rode ui in een pan met 2 eetlepels verhitte olie. Wanneer gefruit, haal de pan van het vuur. Doe de witte bonen in de blender en blendeer ze tot een gladde massa. Meng de courgette, gele paprika, uitgeperste knoflook, witte bonen pasta, gefruite rode ui en peterselie samen. Doe hier ook wat zout, peper en een halve hand tarwebloem in. Meng alles goed door elkaar. Maak hiervan balletjes (niet te groot, dat voorkomt dat ze met bakken uit elkaar vallen). Haal de balletjes nog even door de bloem heen en bak de balletjes in een pan met 2 el verhitte olie. Na ongeveer 3 minuten op zacht vuur zijn de tartaartjes klaar. Lekker met een rijkgevulde salade.

Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Hoe lang ben je daar nu in zijn geheel, van alles pakken tot opruimen (en bakken, duh) mee bezig?

    Het klinkt heel erg bewerkelijk (maar lekker :))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk recept Fien! Wellicht kan ik Dib om de tuin leiden.....'Dit is echt WEL een gehaktbal';-)

    BeantwoordenVerwijderen